EN DE
19.12.2013

СКОК В КОСМОСА

   Центърът за творческо обучение предлага  възможност за участие в програмите на научно-образователния космически център на NASA - Space Camp Turkey - в гр. Измир, Турция. Това е един от трите обучителни центъра на американската космическа агенция в света.  Космическият център работи по програми, разработени от американски специалисти, и разполага с двойник на космическа совалка, в която се симулират реални условия на подготовка и осъществяване на космически полет. Учениците могат да участват в интересни интерактивни дейности – да ползват специални тренажори и симулатори, с които тренират истинските космонавти, да участват във виртуални полети със совалка и т.н.

 

   За  втора поредна година ученици от МГ, на възраст от 11 до 15 години, ще имат възможност да вземат участие в 6-дневната международна лятна програма.
   Стандартната цена, валидна за всички индивидуални участници от страната е 1940 лева. За учениците от МГ, което е партньорско училище на ЦТО, крайната цена  за 2014г. е 1840лв.  
 
   Изборът на участниците ще стане чрез класиране на подадени кандидатури. Кандидатстването става чрез написване на есе на български или на английски език. 
   Темите на есетата за кандидатстване за Space Camp Turkey 2014 са:
        Тема 1. Ако имах криле .... какво е за теб личния полет? ( 350 думи)
        Тема 2. Ако може да инвестирате в разработки, подобряващи живота на Земята, какви биха били те? Кои от тях бихте използвали като решения и в Космоса? ( 400 думи)
        Тема 3. Тази година се празнуват 55 годишнината на НАСА. Кои са, според вас, най-големите постижения на агенцията и защо? ( 400 думи)
   
   Срокът за подаване на есетата е 24.01.2014 г. на e-mail: szahariewa@abv.bg 
 
   За повече информация можете да се обърнете към Силвия Захариева, учител по физика и астрономия в МГ, на тел. 0896367164 и 052/714381 или на e-mail: szahariewa@abv.bg

Търсене
Ö S D

Изпитен център за Австрийска езикова диплома
Календар
13.02.2016
Занятия на
групи и школи

Полезни връзки
МОН, РИО,
Община Варна
Актуално
Пробни изпити
Държавни
зрелостни изпити

Закон за защита
от дискриминация

Вътрешни правила за достъп
до обществена информация
на МГ "Д-р Петър Берон"

Извънкласни
дейности

Механизъм за противодействие
на училищния тормоз
между децата и учениците
в МГ "Д-р Петър Берон"

Национален телефон за деца
116 111


« page generated in: 0.003sec with 3 queries »